Druhý ročník súťaže o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji, ktorú vyhlásila Agentúra EPS, vyhral Wellness Hotel Patince. Obhájil tak minuloročný triumf a svoju dominanciu v tejto súťaži chce zopakovať aj budúci rok. Hlasovanie o najobľúbenejšiu atrakciu prebiehalo od 4.júla do 14.augusta a do súťaže sa celkovo zapojilo 1179 súťažiacich, ktorí mohli hlasovať dvoma spôsobmi: cez internet (842 hlasov), alebo priamo v ZOC MAX v Nitre (337 hlasov). Vybrať si mohli z 9 turistických atrakcií (pokles oproti minulému roku, kedy bolo na výber 11 atrakcií): rekreačný komplex Vadaš Thermal, Tekovské múzeum v Leviciach, Botanická záhrada SPU v Nitre, Zámok Topoľčianky, Nitrianska Kalvária, Skanzen Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre, Termálne kúpalisko ThermalKesov, Wellness Hotel Patince a rekreačné zariadenie Margita- Ilona. Hlavným cieľom súťaže je zviditeľňovanie turistických atrakcií v Nitrianskom kraji.

Ocenenie za najobľúbenejšiu atrakciu si z rúk organizátora súťaže Daniela Balka prišiel osobne prevziať riaditeľ Wellness Hotel Patince Vincent Andraško. Za cestu k podobným úspechom považuje hlavne poskytovanie kvalitných služieb a inovácií, ktoré sa snažia svojím zákazníkom prinášať každý rok. V súčasnosti pripravuje Wellness Hotel Patince novú zostavu štandardných balíkov, ale aj rôzne sezónne akcie, rekonštrukciu toboganu, či zveľadenie vonkajšieho areálu. Ako ďalej uviedol Andraško, do budúcnosti sa uvažuje o spolupráci s miestnym kúpaliskom, čím by sa pre návštevníkov zvýšila kapacita dostupných bazénov.

Ekonomická kríza výrazne zasiahla aj oblasť cestovného ruchu. Ľudia nie sú ochotní platiť plné tabuľkové ceny za služby, ktoré im rekreačné zariadenia ponúkajú. Napriek kríze ale Wellness Hotel Patince neuvažuje o ústupe z trendu každoročných inovácií, pretože musí ostať konkurencieschopný a získavať nových zákazníkov, povedal pre Nitralive Vincent Andraško. Výrazný vzostup konkurencie v Nitrianskom kraji však za posledný rok nezaznamenali, napriek tomu ju vítajú, pretože im pomáha napredovať. Patince sú najjužnejšou obcou Slovenska. Maďarskí návštevníci však neprichádzajú vo vysokom počte, pretože Maďarská republika poskytuje na prevádzku podobných zariadení ako je Wellness Hotel Patince značné finančné prostriedky, a tuzemská klientela má tak na výber dostatok miestnych zariadení, uviedol Andraško. Preto víta podobné aktivity ako je súťaž o najobľúbenejšiu atrakciu v Nitrianskom kraji, lebo nútia podnikateľov a samosprávy k spolupráci. Tá má pomôcť využiť potenciál, ktorý má nielen Nitriansky kraj, ale aj celé Slovensko. Andraško považuje za potrebné pre rozvoj cestovného ruchu na Slovensku prílev investícií a zvýšenie podpory štátu, od ktorého by privítal najmä lepšiu komunikáciu s prevádzkovateľmi rekreačných zariadení. Výsledkom má byť prínos nielen pre samotné zariadenia, ale aj pre ostatných poskytovateľov služieb v okolí, ktorí sa priamo alebo nepriamo podieľajú na realizácií cestovného ruchu.

Celkové poradie súťaže o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji

  • 1. Wellness Hotel Patince – 404 hlasov
  • 2. Rekreačný komplex Vadaš Thermal – 228 hlasov
  • 3. Zámok Topoľčianky – 162 hlasov
  • 4. Nitrianska Kalvária
  • 5. Skanzen Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre
  • 6. Rekreačné zariadenie Margita- Ilona
  • 7. Botanická záhrada SPU v Nitre
  • 8. Termálne kúpalisko ThermalKesov
  • 9. Tekovské múzeum v Leviciach

Fotogaléria z vyhlásenia výsledkov, Nitra 24.8.2011

Zdroj: Nitralive.sk