V čakárni na autobusovej stanici v Nitre pribudol nový informačný panel. Na dotykovej obrazovke si cestujúci nájdu informácie o ubytovaní a stravovaní, podujatiach, pamiatkach, múzeách a galériách, mapu Nitry, informácie o výstavisku Agrokomplex a doprave v Nitre. Nainštalovaná bola koncom roka 2014 a stála 6576 € s DPH. V cene je zahrnutá obrazovka, vývoj softvérovej aplikácie, dovoz a jej inštalácia.

Nákup dotykovej obrazovky realizovala Nitrianska organizácia cestovného ruchu a Mesto Nitra na základe nového dizajnmanuálu mesta, ktorý počíta s rekonštrukciou a vytváraním nových označení pamiatok. Ako prvé boli zrekonštruované navigačné tabule v historickom centre mesta Nitry. Osadené boli tri bodové označenia Kostola sv. Michala Archanjela v Dražovciach a taktiež pribudol prvý zo šiestich plánovaných označníkov turistických lokalít.

V rámci rekonštrukcie autobusovej stanice v Nitre, ktorá má prebiehať počas roka 2015 pribudnú nové navigačné tabule ako rovnako aj exteriérový dotykový panel za 17 236,80 € s DPH.


Nový informačný panel v čakárni na autobusovej stanici v Nitre

Info panel AS Nitra

Info panel AS Nitra

Info panel AS Nitra


Zdroj: Nitralive.sk, NOCR